Zorgschade en CareRegie

Na een ongeval staat uw wereld op zijn kop. Naast lichamelijk letsel en pijn komt u in een wereld terecht van regelgeving, instanties, zorg en voorzieningen. Waar moet u beginnen? En wat is er allemaal mogelijk? Welke voorzieningen zijn er?
De CareRegisseur van TotaalSupport, die is opgeleid tot Zorgschade-deskundige, ondersteunt u met het regisseren van de zorg rondom u en uw naasten, zodat u zich volledig kunt richten op uw herstel. Ook adviseert de CareRegisseur over de te volgen route en neemt u veel regelwerk uit handen.

De CareRegisseur van TotaalSupport heeft de regie op de volgende gebieden:

Wonen

Door het letsel kan het zijn dat u niet meer in uw huidige woning kunt wonen. De woning moet aangepast of verbouwd worden of het is zelfs beter dat u verhuisd naar een passende woning.

TotaalSupport beschikt over bouwkundigen en ergotherapeuten die samen kijken naar de beste oplossingen voor uw woon- en werkomgeving. Aan de hand van een programma van eisen, maakt onze bouwkundige een bouwschets, zorgt voor de benodigde vergunningen en begeleidt de bouw.
TotaalSupport doet er alles aan om u weer zo optimaal te laten wonen.

Zorg

De wereld van de zorg is erg complex. Gelukkig weten de Zorgschade-deskundigen van TotaalSuport de weg in het doolhof van wetten en regels. Na een grondige indicatie stellen wij de benodigde zorg vast, adviseren over de mogelijkheden van Wmo en Wlz, stellen de indicatieaanvraag op vragen deze aan en begeleiden tot de daadwerkelijke realisering. Naar betrokken partijen en betrokkene adviseren wij ook zorg die buiten de wetgeving valt, maar wel noodzakelijk is voor het zo optimaal functioneren van na het ongeluk.

Mobiliteit en vervoer

Zo onafhankelijk zijn van andere is erg belangrijk. Jezelf verplaatsen en mobiel zijn zoveel mogelijk zonder hulp. Wij helpen met het vinden van het juiste vervoer. Moet uw auto aangepast worden, heeft u een scootmobiel of rolstoel, aangepast vervoer of een parkeerkaart nodig? TotaalSupport zorgt ervoor dat u zich weer in huis en van A naar B kunt verplaatsen.

Huishoudelijke hulp

Na een ongeval kan het zijn dat u een aantal huishoudelijke taken niet meer zelf kan en behoefte heeft aan huishoudelijke ondersteuning. De boodschappen, het huishouden doen en de kinderen verzorgen zijn zaken die in uw dagelijkse leven gewoon door moeten gaan. TotaalSupport helpt u bij de aanvraag van huishoudelijke hulp via de reguliere wetgeving of daarbuiten.

Dagbesteding, participatie en ontwikkeling

De indicatie voor dagbesteding zit in de WLZ, de WMO of Jeugdwet indicatie. We kijken samen wat het beste past en welke benodigde overeenkomsten ingevuld en ingediend moeten worden bij het zorgkantoor en de SVB. Ook is het erg belangrijk dat u blijft deelnemen aan arbeid en of scholing. Ook hier biedt TotaalSupport ondersteuning bij.

Meer weten over de diensten waarvoor u ons kunt inzetten? Neem dan contact met ons op.

TotaalSupport is een onafhankelijk adviesbureau in de letselschade, bouw en in het sociale domein.

TotaalSupport B.V.
Tinbergenlaan 19
8024 EB  Zwolle
06 – 20 60 48 10
info@totaalsupport.eu